fbpx
Welkom bij Amadore
 

Weekje weg in Zeeland

Vakantie in Zeeland gepland? Ontdek de mooiste plekken van de provincie – en ja, dat gaat verder dan de stranden. Geniet van je weekje Zeeland met deze tips!

Leuke steden in Zeeland

Shoppen, cultuursnuiven, terrasjes pakken en slenteren door schilderachtige straatjes. Je zult verrast staan van de gezellige steden in Zeeland! Zoals Middelburg, met zijn prachtige gebouwen, bruisende markt en vele winkels. Goes staat bekend als shopstad. Ontdek de leuke winkels en horeca rondom de Grote Markt en steek zeker even door naar het pittoreske haventje. Vlissingen is een heerlijke stad aan zee met een lange boulevard. Hier ontdek je zeehelden van vroeger en nu – de schepen varen zo voorbij. Struinen en schattige winkeltjes ontdekken doe je in Veere, Zierikzee en Hulst.

Restaurants in Zeeland

De mosselen en oesters uit het Zeeuwse Yerseke zijn wereldberoemd. Maar ook in de rest van Zeeland kun je heerlijk eten!

  • Amadore Grand Hotel Restaurant Arion in Vlissingen serveert Zeeuwse oesters en verschillende vissoorten. Vergeet je niet te laten adviseren over bijpassende wijn. Ook voor pizza’s, pasta’s en steaks kun je hier terecht – en dat op het mooiste terras van Zeeland, aan de boulevard in Vlissingen.
  • Fan van sushi, pokébowls en curry’s? Dan moet je bij Grand Café NEXT zijn, ook aan de boulevard aan zee.
  • Wat het weer ook is, bij Het Postkantoor in Goes kun je áltijd indoor barbecueën. Zelf je vlees of vis bereiden terwijl je rond de tafel zit met familie of vrienden, hoe gezellig klinkt dat? Ook hebben ze hier verstand van de Italiaanse keuken: van pizza’s en pasta’s tot panna cotta en limoncellomousse als dessert.
  • In De Kamperduinen draait alles om wellness, en dat merk je ook aan de menukaart. Pokébowls, zalm, zeebaars, vegetarische gerechten – maar ook burgers voor de liefhebber. Ga na het diner wandelen over het strand!
Kinderen lopen op het strand in Zeeland.

Mooiste stranden in Zeeland

Het gekwetter van de meeuwen, knisperende schelpen onder je voeten, de geur van de zee… Aan de zee geniet je met alle zintuigen. Bekijk de mooiste stranden in Zeeland.

Activiteiten tijdens een weekje Zeeland

Hotelkamer in Arion Hotel in Vlissingen.

Hotel voor weekje Zeeland

  • Overnachten in stijl, aan de boulevard in Vlissingen met fenomenaal uitzicht doe je in Grand Hotel Arion. Dé bestemming voor een week aan zee in Zeeland;
  • Even helemaal tot rust komen in een hotel aan het strand, met uitgebreide wellness, doe je in Hotel De Kamperduinen;
  • Voor een week in comfort mét de gezelligheid van de stad Middelburg moet je in Hotel Arneville.