fbpx
Welkom bij Amadore
 

Stranden in Zeeland

De 11 mooiste stranden aan de Noordzee.

Who needs Ibiza als je Zeeland hebt? De provincie heeft een eindeloze lus aan stranden met bijbehorende strandtenten, duinen en vergezichten. SPF op, gevuld koelboxje mee en vergeet je handdoek niet: wij vertellen je de 11 mooiste stranden van Zeeland.

1. Strand in Vlissingen

Locals komen graag op de Vlissingse boulevard uitwaaien in het weekend of na een werkdag. En dat is niet gek: links heb je de gezelligheid van de stad en horeca, rechts kijk je uit over zee en voorbijvarende schepen. Voor een stranddag kun je het beste plaatsnemen op het Badstrand, aan het einde van de boulevard, of het naastgelegen Nollestrand.

2. Banjaardstrand

Hier kijk je letterlijk uit op een van de zeven moderne wereldwonderen: het Banjaardstrand ligt aan de voet van de stormvloedkering, onderdeel van de Deltawerken. Een pareltje, dit strand in Noord-Beveland, want het is meerdere keren uitgeroepen tot schoonste en veiligste strand van Zeeland en heeft meerdere horecagelegenheden. Bij een stranddag hoort friet, toch?

3. Strand Dishoek

Waar het in Vlissingen altijd gezellig druk is, is het op het strand in Dishoek een paar kilometer verderop vaak heerlijk rustig. Ook hier vind je meerdere strandpaviljoens voor een culinaire break.

4. Strand Domburg

Het strand van Domburg is een van de meest populaire stranden van Nederland, en met een reden. Domburg zelf is een gezellige plaats, het duingebied is prachtig en het zandstrand is breed. Genoeg plek dus! De rijen ‘paalhoofden’ – die houten palen, ja – geven je toch een beschut gevoel.

5. Strand Zoutelande

Door het nummer van BLØF staat dit Zeeuwse plaatsje inmiddels goed op de kaart. En al die aandacht is niet overdreven, want dit is het enige zuiderstrand én telt de meeste zonuren van ons land. Zoutelande wordt dan ook wel ‘de Zeeuwse Riviera’ genoemd. Je zult vanzelf merken: je bent blij dat je hier bent.

6. Strand Neeltje Jans

Neeltje Jans was vroeger een zandplaat tussen Schouwen-Duiveland en Walcheren in – tijdens de aanleg van de Oosterscheldekering is dat verhoogd en in gebruik genomen als werkeiland. Nu zit je er goed voor een heerlijke dag strand. Vanaf hier kijk je uit over de pijlers van de stormvloedkering. Een bijzonder stukje Nederland! Bezoek ook een keer attractiepark Neeltje Jans, waar je alles leert over de Deltawerken, water en zeedieren.

7. Strand Cadzand

Het strand in Cadzand ligt tegen België aan en is dan ook een populaire spot voor onze zuiderburen. Leuk, dat Vlaams om je heen! Het strand is lekker breed en heeft meerdere paviljoens. Ook staat Cadzand bekend om de haaientanden die je hier kunt vinden. Leuk om met kinderen te speuren!

8. Strand Renesse

Renesse is geliefd onder vakantiegangers, zowel families, jongeren als watersporters. Die verschillende groepen zitten elkaar niet in de weg: er zijn aparte familie-, natuur-, naakt- en (water)sportstranden. In Renesse zijn genoeg gelegenheden voor een hapje en drankje, eventueel tot in de laatste uurtjes.

9. Strand Oostkapelle

Parkeer je auto bij Kasteel Westhove en loop via natuurgebied De Manteling richting het strand – al een uitje op zich. Op het strand bij Oostkapelle is het vaak veel rustiger dan het naastgelegen Domburg, en de zee is toch echt net zo heerlijk.

10. Strand Burgh-Haamstede

Rond de Zeeuwse kustplaats Burgh-Haamstede in Schouwen-Duiveland, van Westenschouwen tot aan Renesse, liggen de rustigste stranden van de provincie. Hier vlakbij ligt de Kop van Schouwen, een uniek natuurgebied in Zeeland vanwege de combinatie van bossen, duinen, graslanden en stranden. Dé plek voor wandelaars en natuurliefhebbers dus.

11. Strand Westkapelle

Westkapelle leent zich minder goed voor een stranddag, want een groot deel van de kust is geasfalteerd – en daarom ideaal voor een wandeling. Bijzonder: op de dijk staat een Shermantank, die betrokken was bij de bevrijding van Walcheren in 1944.

Wat zijn de leukste stranden in Zeeland?
Bezoek de leukste stranden in Zeeland vanuit uw hotel. Ga naar het Badstrand, Het Nollestrand en Het Banjaardstrand.
Zijn de stranden in Zeeland goed onderhouden?
Ja, de provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten besteden veel aandacht aan de kwaliteit van de kust.