fbpx
Welkom bij Amadore
 

Fietsen in Zeeland

De mooiste fietsroutes door Zeeland.

Meer Fietsen:

Wie Zeeland per fiets verkent, ontdekt al snel dat de natuur hier heel divers is. Naast zee, strand en Scheldes bepalen boomgaarden en uitgestrekte akkers, dijken vol bloemen en planten en drassige vogelbroedplaatsen het decor. Banden opgepompt, picknickmand mee? Hier kun je prachtig fietsen in Zeeland.

Fietsen in Walcheren

In de zeventiende eeuw lieten veel rijke stedelingen een buitenverblijf bouwen in omgeving Domburg: het werd gezien als dé plek om te ontspannen. En daar kun je wel iets bij voorstellen tijdens deze fietstocht. De fietsroute door De Manteling en Veere begint in Domburg en leid je door De Manteling, een prachtig bosgebied vlak bij zee, langs van die eeuwenoude landhuizen. De route vervolgt zich richting het historische stadje Veere. Een prima plek voor een culinaire stop aan het water!

Verken twee van de grootste steden van Zeeland met de fietsroute Middelburg – Vlissingen. De route start in Middelburg en brengt je via Oost-Souburg naar Vlissingen. Via de Vlissingse boulevard fiets je naar het industriegebied, nog altijd langs het water. We maken een lus richting Arnemuiden en belanden daarna weer in Middelburg.

Fietsen in Zuid-Beveland

De Oosterschengeroute brengt je dwars door de historische binnenstad van Goes – heb je tijd, neem dan zeker even de tijd om hier wat langer rond te dwalen. Daarna fiets je de stad uit richting Kattendijke. Vanaf de dijk lijkt dit dorp – met kerktoren en grazende koeien in de wei – wel een schilderij! Via de Goese Sas zet je koers richting Veerse Meer. Een route langs akkers en water waar je veel verschillende vogels kunt tegenkomen. Via de dorpen Wolphaartsdijk en ’s-Heer Hendrikskinderen kom je weer uit in Goes.

De Zak van Zuid-Beveland kenmerkt zich door kleine ‘ringdorpen’, akkers en kronkelende bloemdijken. Vooral in de lente en zomer zijn deze dijken prachtig: dan bloeien de meidoorns volop en zie je overal klaprozen. De route Oudland en Nieuwland brengt je langs al dit natuurschoon, via de pittoreske dorpen Nisse, ’s-Heer Abtskerke en Oudelande.

Fietsen in Noord-Beveland

Wie Zeeland zegt, zegt water. En wie water zegt, zegt bruggen! Fiets de Bruggenroute op Noord-Beveland en geniet van weidse uitzichten over het water. De route van 40 km start in Kortgene en brengt je langs het Veerse Meer en de Oosterschelde, via de Zandkreekdam, Kats en Colijnsplaat. Met als hoogtepunt de majestueuze Zeelandbrug.

Fietsen in Zeeuws-Vlaanderen

De Dijkjesroute langs het Zwin brengt je langs strand, de Noordzee, polders en historische plaatsen. Start de route in het gezellige stadje Sluis, vlak bij de grens van België, en fiets via het strand bij De Brabander langs het Zwin: een strandvlakte achter de duinen die in verbinding staat met de zee. Vooral in het voorjaar en de zomer is deze route een aanrader: de meidoorn staat dan in bloei. Bijzonder!

Fietsen in Schouwen-Duiveland

Ontdek waar de Watersnoodramp in 1953 hard toesloeg tijdens deze fietsroute door Schouwen-Duiveland. De route start in het prachtige stadje Zierikzee, met de Zuidhavenpoort, de oude haven en de ‘dikke toren’ als eyecatchers. Fiets via dijken en polders door dorpen als Kerkwerve, Dreischor en Sirjansland.

Meer fietsroutes in Zeeland

Op de site van de ANWB stippel je simpel en doeltreffend een fietsroute in Zeeland uit. Ook VVV Zeeland biedt op haar website volop inspiratie voor fietsen in Zeeland.

Zijn er mooie fietsroutes in Zeeland?
Ja, er is een groot scala aan fietsroutes in Zeeland te vinden. Fiets langs het water, door de duinen en door leuke dorpjes en steden.
Kan ik mijn eigen fiets meenemen naar Zeeland?
Dat is geen probleem. Stal uw fiets veilig bij Amadore Hotels en Restaurants.