fbpx
Welkom bij Amadore
 

Wandelen in Zeeland

Ontdek de mooiste plekken van Zeeland te voet.

Langs het water, door polders, via bospaadjes, over uitgestrekte stranden… Er zijn allerlei mooie plekken om te wandelen in Zeeland. Goede stappers aan en gaan! Ontdek waar je moet zijn.

Wandelen in Vlissingen

Aan het einde van de bruisende boulevard in Vlissingen begint een bijzonder stuk natuur in Nederland: de duinen en stranden van Walcheren. Loop direct langs het water over het strand of wandel via de goedverzorgde paden in de duinen. Vanaf Vlissingen loop je zo richting Dishoek. Fervente wandelaars stappen door naar Zoutelande. Aan de andere kant van Vlissingen, bij Ritthem, vind je de wandeling rondom Fort Rammekens. Een bijzonder plekje tussen havens, industriegebied en de Westerschelde!

Wandelen in Kamperland

De omgeving van De Kamperduinen op het uiterste puntje van Noord-Beveland is een wandelparadijs. Wandel over het schone Banjaardstrand met uitzicht op de Deltawerken of bekijk bootjes en kitesurfers op het Veerse Meer. Vlak bij Kamperland ligt natuurgebied Oranjezon: een wandeling brengt je door bossen en door duingebied met lage struiken. Sta niet gek te kijken als je een groep reeën of damherten tegen het lijf loopt!

Wandelen in Goes

Een stadswandeling Goes brengt je langs de fotogenieke stadshaven, de Veste en sfeervolle straten in de binnenstad. Of trek de natuur in en loop – via stadspark De Mirakel – door de polder richting het pittoreske dorpje Kloetinge. Vanaf de Goese Sas is het prachtig wandelen langs de Oosterschelde. Of ontdek de boomgaarden en weides in de Zak van Zuid-Beveland bijvoorbeeld rondom Hoeve van der Meulen.

Marktcafe Terras op de Markt Middelburg

Wandelen in Middelburg

Ontdek het VOC-verleden van Middelburg en struin langs het Abdijcomplex, pleinen en grachten en door schilderachtige steegjes – vergeet de Kuiperspoort niet! Vooral het Stadhuis op de Markt is een plaatje. Liever de natuur in? Wandel dan langs het kanaal richting Veere over het Jaagpad. Een prachtig weidevogelgebied vlak bij de stad.

Plan uw wandelroute in Zeeland

Op de site van de ANWB stippel je simpel en doeltreffend een wandelroute in Zeeland uit.

Ook VVV Zeeland biedt op haar website volop inspiratie voor een wandeling in Zeeland.

Zijn er mooie wandelroutes in Zeeland?
Ja, er is een groot scala aan wandelroutes in Zeeland. Wandel over het strand, door de duinen en langs de leuke dorpjes en steden.
Zijn er goede wandelpaden in Zeeland?
Zeker. In Zeeland zijn goed verzorgde wandelpaden aangelegd. Zowel in de duinen als daarbuiten.
Moet ik veel wandelervaring hebben als ik ga wandelen in Zeeland?
Nee, dat is niet nodig. Voor ieder niveau is er een bijpassende wandeling te vinden.