fbpx
Welkom bij Amadore
 

Wat is er te doen in Zeeland?

Top 10 leukste activiteiten

Het is een populaire vakantiebestemming, maar wat is er te doen in Zeeland? Lees 10 tips om te doen, de lekkerste restaurants en leukste activiteiten. Van sushi tot mosselen, van boulevard tot wellness. Welkom in Zeeland!

Dagje Domburg

Ontdek Domburg, een van de mooiste kustplaatsen in heel Nederland. Het klimaat is goed voor lichaam en geest. Volgens onderzoek blijkt het zoute zeewater hier zelfs helend te werken, en daarom mag Domburg officieel ‘badplaats’ heten. Naast Domburg mag alleen Cadzand dit predicaat voeren in Nederland! Neem een duik – als je het aandurft – en maak een heerlijke strandwandeling met prachtige uitzichten van de omgeving. Wandel ook langs het standbeeld van Dr. Mezger, de grondlegger van de fysiotherapie die Domburg rond 1900 populair maakte onder de Europese adel.

Geniet na zo’n inspannende dag van verrukkelijke gerechten bij Grand Café Domburg. Ze hebben hier alles wat je hart (en maag) begeert! Warme soepen, gegrilde biefstuk, zacht gegaard kalfsvlees of versbereide sushi. En dan hebben we het nog niet eens over de desserts…

Amadore Blur plein in Dishoek - Koudekerke.

Bezoek Dishoek

Eind dertiende eeuw gebouwd als uitkijkpost voor Vlissingen, inmiddels een populair vakantiegebied: Dishoek. Bezoek het bunkercomplex in de duinen of wandel via het heerlijk rustige strand naar de boulevard in Vlissingen.

Voor een pauze kun je terecht bij Grand Café Blur in Dishoek. Geniet hier van kipgerechten, een uitmuntende fish & chips of traditionele mosselen. Meer gecharmeerd van de Italiaanse keuken? Er staan ook pizza’s op het menu. Voor de lunch zijn er luxe belegde broodjes om uit te kiezen, en ook ontbijten is hier mogelijk. Liever zelf aan de slag? Volg hier dan een kookworkshop met vrienden of familie.

Winkelen in Goes

De stad Goes heeft een heerlijke winkelmix in historische panden, van zelfstandige ondernemers met high end-mode merken tot de bekende ketens zoals H&M, Omoda en Vero Moda. Goes staat dan ook wel bekend als modestad van Zeeland. Alles ligt op loopafstand van elkaar, dus vermoeide benen zijn ver te zoeken.

Mocht je willen pauzeren, kom dan op het terras zitten bij Het Postkantoor, met uitzicht op de markt of meer privé op het achterterras. Hier kun je genieten van Italiaanse salades, pasta’s en pizza’s. Heb je liever een burger? Staat ook op de kaart, net als kip, biefstuk of kalf. Neem hierbij een heerlijk biertje van de speciale bierkaart met keuze uit verschillende soorten zoals pils, tripel, blond of trappist. Rol van het terras naar je auto: er zijn verschillende parkeerplaatsen aan de rand van het centrum, waaronder twee parkeergarages. Ben je zo weer thuis of op je vakantieadres!

Het stadhuis van Middelburg.

Cultureel Middelburg

Middelburg heeft zijn naam te danken aan het feit dat het de middelste burcht was van Walcheren. Tegenwoordig staan er nog ruim 1100 rijksmonumenten in de binnenstad – niet voor niets is het de monumentale hoofdstad. De historie van deze stad ontdekken is dan ook leuk om te doen in Zeeland, van de welbekende stadshal tot het Zeeuws Museum. Of pak Sjakie’s Chocolademuseum mee! Even ontspannen na al die informatie? Kom een hapje eten bij het altijd gezellige Marktcafé. Van bitterballen, broodjes en wraps tot een smakelijk gebakje.

Mensen fietsen in Zeeland langs het water.

Fietsen in Zeeland

Stap op de fiets en verken Walcheren! Waar gaan we naartoe: het pittoreske Veere met uitzicht over het Veerse Meer, richting Neeltje Jans – een van de moderne zeven wereldwonderen – of door het Walcherse duingebied richting Domburg? Vergeet niet goed te eten voor de fietstocht aanvangt.