MENU
Direct boeken

Ontdek Zeeland

Zeeland. Land in zee. Waar elk dorp niet verder dan 17 km van de zee of van een ingedamde zeearm ligt. Met kust en het unieke achterland om u heen is er altijd wat te zien: stranden en duinen, dijken, slikken en schorren, inlagen en vliedbergen. Amadore biedt hotels en restaurants op de mooiste plekjes, met Zeeland als uniek decor. Er zijn volop mogelijkheden om de historie en diversiteit aan natuur in Zeeland te ontdekken tijdens uw verblijf.

Natuur in Zeeland
De ondiepe Voordelta van de Noordzee is een paradijs voor vogels, zeehonden, vissen en groen. De vlakke polders waar akkerbouw op kleigronden rondom de kerkringdorpen en monumentale stadjes volop uitzichten biedt die u nergens anders in Nederland aantreft.

Breng een bezoek aan Terra Maris in Oostkapelle, het museum voor natuur en landschap in Zeeland of het Muzeeum in Vlissingen, waar op unieke wijze de betekenis van de zee voor de Zeeuwen wordt tentoongesteld.

Historie
De strijd tegen het water; de overstromingen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp in 1953; Zeeland is getekend door de strijd tegen het water. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk of het Polderhuis in Westkapelle, het Dijk- en Oorlogsmuseum.