fbpx
Welkom bij Amadore
 

Vakantie in Zeeland

Wat te doen in Zeeland?

Varen op het Veerse Meer, flaneren over de Vlissingse boulevard, fietsen langs boomgaarden en boerderijen en cultuursnuiven in de steden. Zeeland is prachtig en staat garant voor een gevarieerde vakantie. Weg van de drukte, in alle rust. Wij geven je tips om te zien en doen tijdens een vakantie in Zeeland.

 

Wandelroutes in Zeeland

Of je nu een ommetje of een lange wandeltocht wilt maken, de uitgestrekte natuur van Zeeland leent zich perfect voor een wandeling. Tientallen wandelroutes leiden je langs onontdekte plekken, over stille boerenlandpaden en door bijzondere natuurgebieden. Trek goede schoenen aan en ontdek het gevarieerde Zeeuwse landschap.

Mensen fietsen in Zeeland langs het water.

De mooiste fietsroutes in Zeeland

Wist je dat Zeeland is uitgeroepen tot 5 sterren-fietsprovincie? Dat is het hoogst haalbare niveau. Omdat de provincie niet zo groot is, kun je veel ontdekken per fiets. Rijd langs historische boerderijen, over kronkeldijkjes en langs boomgaarden in de Zak van Zuid-Beveland. Of fiets door natuurgebied het Zwin vol kreken, geulen en schorren in Zeeuws-Vlaanderen. Zin in wind door je haren en deinende bootjes als decor? Doe dan een rondje Veerse Meer. Met het fietsknopennetwerk bepaal je eenvoudig je eigen koers.

Watersport tijdens een vakantie in Zeeland

Met een kustlijn van 650 kilometer is Zeeland hét domein voor watersport. Je kunt er zwemmen, kitesurfen, golfsurfen, windsurfen, suppen en meer. Er is altijd wel een strand waar de wind goed staat. Iets minder sportief aangelegd? Huur een sloep, kajak of motorboot en ga het water op! Vaar door een rustige, afgedamde zeearm of ga richting de ruwere Oosterschelde en de open zee. Of kies voor een dagtrip op het water en stap aan boord voor een rondvaart of zeehondensafari. Zo geniet je optimaal van het heerlijke weer in Zeeland.

Ontdek de natuur in Zeeland

Zeeland staat bekend om de rustige, uitgestrekte stranden. Maar er is meer dan dat. Het landschap telt schorren en slikken, polders en dijken, maar ook bossen en duinen. Iedere regio heeft zijn eigen flora en fauna. Samen laten ze zien hoe nauw water en land met elkaar verbonden zijn.

Stranden in Zeeland

Of je nu een mooie wandeling wilt maken, van zonnebaden houdt of het water op wilt, in Zeeland zit je altijd goed voor een dag strand. Met een kustlijn van 650 kilometer is het lastig kiezen welk strand nu het mooiste is. Juist de variatie is leuk! Hierbij een paar tips om te ontdekken tijdens je vakantie in Zeeland.

  • Banjaardstrand, Noord-Beveland. De Banjaard in Kamperland is een gezellig familiestrand van drie kilometer lang. Al jaren behoort het tot de schoonste en mooiste stranden van Nederland. Achter je liggen de duinen, vóór je de uitgestrekte zee en rechts zie je de Stormvloedkering glinsteren in de zon.
  • Breezand, Walcheren. Vrouwenpolder grenst aan natuurpark Oranjezon, het Veerse Meer en Breezand. Het strand is het breedste van Zeeland. Loop richting Oostkapelle en je waant je alleen op de wereld – de zandvlakte lijkt eindeloos. Zelfs op warme zomerdagen geniet je hier van rust. Meer in voor actie? Loop dan de andere richting op, met wat geluk zie je kitesurfers op het water.
  • Domeinen 2, Schouwen-Duiveland. De Domeinen zijn vier stranden naast elkaar op de kop van Westenschouwen. Domeinen 2 is een breed strand met uitzicht op de Oosterscheldekering. Zowel families als sporters komen hier graag. Wandel langs de ongerepte kustlijn én door de prachtige bosachtige omgeving in de buurt. De zee hier maakt deel uit van de Voordelta, een beschermd natuurgebied met veel vogels, vissen en zeehonden.

Cultuur in Zeeland

De steden, dorpen, monumenten, landschappen vertellen vele verhalen over Zeeland door de eeuwen heen. Wandel of fiets langs historische boerderijen op het platteland en ontdek authentieke ringdorpen, waar de kerk in het midden van het dorp staat. Op Walcheren kom je vliedbergen tegen, vijf tot tien meter hoge bergjes die in de Middeleeuwen zijn aangelegd en waar zogeheten mottekastelen op waren gebouwd. Ga in Zeeuws-Vlaanderen op zoek naar de Staats-Spaanse linies, de restanten van militaire verdedigingswerken uit de Tachtigjarige oorlog.

Musea in Zeeland

Kom nog meer te weten over het Zeeuwse verleden in een museum. Zoals het Zeeuws Museum in een Middeleeuwse abdij in Middelburg, waar je onder meer zestiende-eeuwse wandtapijten, Zeeuwse streekdracht en hedendaagse kunst bewondert. Ontdek de kracht van het water in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. In de Stoomtrein Goes-Borsele beleef je een treinreis zoals die een eeuw geleden zou zijn geweest, terwijl het Zeeuwse landschap aan je voorbij glijdt. Controleer voorafgaand aan je museumbezoek de actuele openingstijden en maatregelen.

Winkelen in Zeeland

In Zeeland kun je goed shoppen! In Zeeuwse steden zoals Middelburg, Goes, Vlissingen, Zierikzee en Terneuzen vind je naast de grote winkelketens ook zelfstandige ondernemers. Tussen het winkelen door een terrasje pakken, uitgebreid lunchen in een van de sfeervolle restaurants of een frietje eten aan het water. Gezellig!

Waar elk dorp niet verder dan 17 km van de zee of van een ingedamde zeearm ligt. Met kust en het unieke achterland om u heen is er altijd wat te zien: stranden en duinen, dijken, slikken en schorren, inlagen en vliedbergen. Amadore biedt restaurants op de mooiste plekjes, met Zeeland als uniek decor. Er zijn volop mogelijkheden om de historie en diversiteit aan natuur te ontdekken tijdens uw vakantie in Zeeland.

Natuur in Zeeland

De ondiepe Voordelta van de Noordzee is een paradijs voor vogels, zeehonden, vissen en groen. De vlakke polders waar akkerbouw op kleigronden rondom de kerkringdorpen en monumentale stadjes volop uitzichten biedt die u nergens anders in Nederland aantreft.

Breng een bezoek aan Terra Maris in Oostkapelle, het museum voor natuur en landschap in Zeeland of het Muzeeum in Vlissingen, waar op unieke wijze de betekenis van de zee voor de Zeeuwen wordt tentoongesteld.

Vindt u het heerlijk om uw vakantie aan het water door te brengen? Ook dan kunt u in Zeeland uw hart ophalen. Ga varen, zeilen, duiken, zwemmen in de zee of waterskiën in de prachtige omgeving. Waterrecreatie is in Zeeland heel goed mogelijk op bijvoorbeeld het Grevelingenmeer of natuurlijk in de Noordzee.

Historie

De strijd tegen het water; de overstromingen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp in 1953; Zeeland is getekend door de strijd tegen het water. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk of het Polderhuis in Westkapelle, het Dijk- en Oorlogsmuseum.

Uit eten in Zeeland?

Tijdens uw vakantie in Zeeland zijn er voldoende mogelijkheden voor een goede maaltijd. Geniet van al het lekkers dat Zeeland te bieden heeft in een van de restaurants van Amadore. Wat dacht u van een heerlijke Zeeuwse bolus bij Grand Café Jersey.

Bekijk onze restaurants

Wat zijn de leukste dingen om te doen in Zeeland?
Zeeland zit vol met leuke dingen om te doen. Maak een prachtige wandeling, stap op de fiets of bezoek een van de attractieparken en musea.
Waar kan ik het beste verblijven tijdens mijn vakantie in Zeeland?
Kies voor uw vakantie in Zeeland voor een verblijf in een van de mooie hotels van Amadore. Zo verblijft u vlak bij het strand of in een van de leuke steden die Zeeland rijk is.
Waar kan ik het beste uit eten gaan in Zeeland?
Er zijn verschillende mogelijkheden voor een goede maaltijd in Zeeland. Kies voor een van de restaurants van Amadore en geniet van lokale specialiteiten.