fbpx
Welkom bij Amadore
 

Musea in Zeeland

MuZEEum | Vlissingen

Water, werk, glorie en avontuur. Het Zeeuws maritiem museum, met uitzicht op de jachthaven van Vlissingen toont aan de hand van deze vier thema’s het maritieme verleden van Zeeland. Van de kelder tot in het hoogste torenkamertje is te zien wat het water Zeeland heeft gebracht. In de zomer organiseert het Muzeeum ook rondvaarten door de havens van Vlissingen.

www.muzeeum.nl

Terra Maris | Domburg

Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige
orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle
en Domburg.

www.terramaris.nl

Watersnoodmuseum | Ouwerkerk

In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk (Schouwen-Duiveland) kunt u op indrukwekkende wijze kennisnemen van de Watersnoodramp in 1953 en de strijd tegen het water toen en nu. Verdeeld over 4 ‘Phoenix-caissons’ krijgt u te zien welke impact het water heeft gehad en heeft op ons dagelijks leven. Beelden, geluiden, foto’s, krantenknipsels en getuigenissen vormen een indrukwekkende expositie voor jong en oud.

www.watersnoodmuseum.nl

Marie Tak van Poortvliet museum | Domburg

Dit museum in het hart van Domburg, vernoemd naar de kunstverzamelaar en antroposofe Marie Tak van Poortvliet, is een kopie van het tentoonstellingsgebouwtje dat Toorop in 1911 liet bouwen. De exposities tonen de ene keer werk van de oorspronkelijke Domburgse kunstenaarskolonie en de andere keer Zeeuws werk van hedendaagse kunstenaars.

www.marietakmuseum.nl

Bevrijdingsmuseum Zeeland | Nieuwdorp

Bevrijdingsmuseum Zeeland – gevestigd in een volledig verbouwde authentieke Zeeuwse boerderij in Nieuwdorp – vertelt het verhaal van een bijzonder stuk Zeeuwse historie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bonden geallieerde militairen van diverse nationaliteiten in Zeeland de strijd aan met de Duitse bezetter. Het museum biedt een rondgang langs belangrijke gebeurtenissen in deze roerige periode.

www.bevrijdingsmuseumzeeland.nl

Zeeuws museum | Middelburg

Het Zeeuws Museum ligt op een unieke locatie, in de middeleeuwse abdij in het centrum van Middelburg. Unieke wandtapijten met zeeslagen uit de 16e eeuw, modepresentaties, aandacht voor streekdrachten en ‘Wonderkamers’ vol schatten en rariteiten die Zeeuwen eeuwenlang van hun wereldreizen meenamen.

www.zeeuwsmuseum.nl

Wat zijn de leukste musea in Zeeland?
Bezoek het MuZEEum in Vlissingen, het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en het Zeeuws museum in Middelburg.
Wat zijn de leukste musea in Zeeland voor kinderen?
Neem kinderen mee naar het MuZEEum in Vlissingen, het Zeeuws Museum in Middelburg en de Stoomtrein in Goes.
Wat zijn de bekendste musea in Zeeland?
De bekendste musea in Zeeland zijn het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en MuZEEum in Vlissingen.