fbpx
Welkom bij Amadore
 

Top 10: de leukste zomerbestemmingen in Zeeland

Met zijn eindeloze stranden, gezellige stadjes en heerlijk eten staat Zeeland garant voor een onvergetelijke zomervakantie in eigen land. Waar moet je heen? Bekijk de top 10 zomerbestemmingen in Zeeland!

 1. Domburg

Achter de duinen van het strand op Walcheren vind je Domburg, een van de oudste badplaatsen in Nederland. Een gezellig stadje met leuke winkels en terrassen. Tip: haal ijs of een verse wafel bij IJssalon Domburg – en dan natuurlijk zo snel mogelijk het strand op. Het weidse, schone strand wordt gekenmerkt door de pastelkleurige strandhuisjes. Sweet! In nabijgelegen natuurgebied De Manteling kun je heerlijk wandelen door bos- en duingebied.

 1. Boulevard van Vlissingen

Aan de boulevard van Vlissingen heerst altijd een vakantiegevoel. Het is de langste boulevard van Nederland en biedt prachtig uitzicht op de zee en de voorbijvarende schepen. Neem plaats op een van de vele terrassen aan het strand, bijvoorbeeld Hotel Restaurant Arion of NEXT. Het zachte briesje, de geur van de zilte zeelucht, het kalmerende geluid van de golven terwijl je aan je drankje nipt: hier wil je voorlopig niet meer weg.

Toch wat meer zien van de omgeving? Loop via het strand richting Dishoek – waar je luncht, borrelt of dineert bij Grandcafé Blur in Dishoek/Koudekerke – of ga de andere kant op richting het centrum, waar je kunt shoppen of een museum bezoeken. Tussendoor een portie kibbeling halen en dat vakantiegevoel is compleet.

 1. Banjaardstrand

Het Banjaardstrand bij Kamperland hoort absoluut thuis in het rijtje met fijnste stranden van Zeeland. Het strand heeft een Blauwe Vlag, een Europees kenmerk voor schone en veilige stranden en jachthavens. Daarnaast zijn hier genoeg mogelijkheden voor een hapje en drankje én zie je in de verte de Deltawerken schitteren, een typisch Zeeuws beeld.

Bij minder mooi weer – of om je huid klaar te stomen voor die zonuren – kun je de sauna’s en baden van A-thermen opzoeken, dé wellness in Zeeland. A-thermen ligt achter de duinen in Kamperland en heeft ook nog eens een heerlijk hotel en restaurant.

 1. Veere

Schattige winkels, hofjes vol bloemen en bomen, een gigantische oude kerk, terrassen aan het water, uitzicht op dobberende zeilboten: het stadje Veere heeft alle ingrediënten voor een heerlijke zomerse dag. Struin rond in de fotogenieke straten, loop wat winkeltjes binnen – tip voor zoetekauwen: Oma’s Snoepwinkel! – om vervolgens neer te ploffen op het terras aan de Kaai of op de Markt. In de omgeving kun je heerlijk wandelen langs het Veerse Meer.

 1. Zierikzee

Op het eiland Schouwen-Duiveland ligt Zierikzee, een prachtige stad met meer dan vijfhonderd (!) monumenten. Daarmee staat Zierikzee in de top 10 van monumentensteden in Nederland. Wandel langs de Zuidhavenpoort en Noordhavenpoort in de stadshaven, bekijk de Sint-Lievensmonstertoren en struin door het sfeervolle centrum. De Maarstraat staat ook wel bekend als ‘Montmartre’, vanwege de gezellige (kunst)markten die er rondom de fontein worden gehouden in de zomer.

Wil je écht op een origineel uitje in Zeeland, ga dan op zeehondensafari op de Oosterschelde. Tijdens een boottocht van zo’n twee uur zie je de dieren van heel dichtbij!

 1. Zoutelande

Sinds het nummer van BLØF kan geen Nederlander – én geen Belg – meer om Zoutelande heen. En die aandacht is ook op z’n plaats, want aan het strand in Zoutelande heb je heerlijk de ruimte. Het wordt ook wel de ‘Zeeuwse Riviera’ genoemd vanwege de vele zonuren. En omdat de duinen hier zo hoog zijn, zijn er vaak paragliders te vinden. Leuk zicht!

 1. Goes

Een welkome break van de dagen aan het Zeeuwse strand: Goes! In dit stadje vind je verrassend leuke winkels en ’s zomers worden er allerlei gezellige markten en evenementen georganiseerd. Voor een drankje in de zon kun je terecht op een van de vele terrassen op de Grote Markt zoals Het Postkantoor. Of loop even verder naar de Goese Kade, waar je een prachtig zicht hebt op de havenpandjes.

Blijf je ’s avonds hangen in Goes, ga dan indoor barbecueën en jeu de boulen bij Het Postkantoor. Gegarandeerd een gezellige avond!

 1. Middelburg

Wist je dat Middelburg in de VOC-tijd na Amsterdam het belangrijkste handelscentrum in Nederland was? Doe een dagje Middelburg en ontdek het rijke verleden van de stad. Door smalle steegjes en langs scheepswerven, het prachtige stadhuis en de bijzondere abdij, waar nu het Zeeuws Museum is gevestigd. Dát in combinatie met de leuke winkelstraten en sfeervolle horeca – zoals grandcafé Marktcafé, aan de Markt – maakt Middelburg een geweldige zomerse bestemming in Zeeland.

 1. Neeltje Jans

Vanaf de jaren 50 in de vorige eeuw werden de Deltawerken aangelegd om Nederland te beschermen tegen de kracht van het water. Neeltje Jans, een voormalige zandplaat halverwege de Oosterscheldekering, werd als werkeiland gebruikt; inmiddels vind je hier een themapark en een fijn strand. De Deltawerken zijn tot een van de zeven moderne wereldwonderen verklaard en trekt nog altijd veel aandacht vanuit de hele wereld.

 1. Cadzand

Cadzand is dé kustplaats van Zeeuws-Vlaanderen, het onderste ‘eiland’ van Zeeland. Schuif aan bij een van de vele strandpaviljoens, ga op zoek naar haaientanden – waar het strand bekend om staat – en geniet van zon, zee en zaligheid op het meest zuidwestelijke punt van het land. Het strand bij Cadzand loopt door in natuurpark Het Zwin, een lagune met duinen, zoutmoerassen en zoutpannen. Tip dus!

Meer activiteiten tijdens een vakantie in Zeeland

Hotels in Zeeland in de zomer

Amadore heeft een ruime keuze aan hotels op de mooiste plekken van de provincie.

 • Ga voor luxe aan zee in hotel Arion**** in Vlissingen;
 • Kies voor gezelligheid in hotel Arneville****, vlak bij de historische binnenstad van Middelburg;
 • Ervaar strand, uitgebreide wellness en luxe ineen bij hotel De Kamperduinen**** in Kamperland.