fbpx
Welkom bij Amadore
 

8 tips om te doen in de meivakantie in Zeeland

Vier de meivakantie in Zeeland! In het voorjaar is de provincie misschien wel op z’n mooist: de zon schittert op het water, konijntjes huppen over de Zeeuwse akkers en de meidoorn staat prachtig in bloei. Mmm, de lente! Lees de tips voor uitjes in de meivakantie in Zeeland.

Activiteiten Zeeland in de meivakantie  

 1. Bezoek pittoresk Veere
  Veere is van oorsprong een middeleeuws havenstadje en dat merk je. Het straatbeeld bestaat uit schilderachtige pleinen en straatjes, panden met oude elementen en hier en daar een verstopt hofje met kleurrijke bloemen. Bekijk zeker het stadhuis, de Grote Kerk en het haventje, waar bootjes dobberen in de zon. Veere telt vele leuke winkels, waaronder Oma’s Snoepwinkel, speciaalzaak Saartje en conceptstore Liefs uit Veere. Leuk om een souvenir te shoppen! Tip: haal een koffie to go (met bolus!) en neem plaats op een bankje op de dijk, waar je uitkijkt over het Veerse Meer.
 2. Struin over de boulevard in Vlissingen
  Een populair uitje onder Zeeuwen zelf: over de boulevard van Vlissingen struinen. Wandel over het strand richting Dishoek of loop over de boulevard naar het standbeeld van de alom bekende Michiel de Ruyter. De boulevard is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Neem voor een hapje en drankje plaats op het terras van restaurant Arion: hier geniet je van een gezellige ambiance én prachtig uitzicht op zee.
 3. Doe een dagje Domburg
  When in Zeeland… bezoek je natuurlijk het strand! En dan is Domburg een van de leukere opties. Een gezellig stadje met winkels en terrassen – en één rij duinen verwijderd van het strand. Haal een ijsje bij de ijssalon Domburg en maak een strandwandeling. Voel het frisse zeewater aan je voeten, zoek bijzondere schelpen of bouw een fort. Een onmisbaar uitje in Zeeland in de meivakantie!Er zijn natuurlijk veel meer stranden te ontdekken. Het strand bij Cadzand staat bekend om de haaientanden die je er kunt vinden, op het Banjaardstrand bewonder je de Deltawerken – een van de zeven moderne wereldwonderen! – en waarom Zoutelande zo populair is, moet je aan BLØF vragen. Bekijk de mooiste stranden van Zeeland.
 4. Fiets door de Zak van Zuid-Beveland
  Zodra je Zeeland binnenrijdt, voel je hoe uitgestrekt het hier is. Daarom de tip: pak de fiets! Een mooi gebied om te fietsen is de Zak van Zuid-Beveland, onder Goes. Over kronkelige polderweggetjes langs hoeves en boerderijen, door pittoreske ringdorpen als Nisse en ’s-Heer Abtskerke en steeds dat uitgestrekte uitzicht om je heen. De heerlijke stilte, hier en daar een schapenwei, boerderijen die hun verse groente en fruit aanbieden… Dit is het Zeeuwse leven! Bekijk meer mooie fietsroutes in Zeeland.Wist je dat je bij de Amadore-hotels (elektrische) fietsen kunt huren? Je bent altijd verzekerd van pechhulp en kunt een gevulde picknickmand bijboeken. Huur een fiets in Zeeland.
 5. Wandel bij Oranjezon
  Natuurgebied Oranjezon, vlak bij Kamperland, is een uniek stukje Zeeland. Hier wandel je binnen een uur door bos, door duingebied en over het strand. Hier lopen ook reeën en damherten: met een beetje geluk kom je er eentje tegen. Bekijk meer mooie wandelingen in Zeeland.
 6. Bezoek het gezellige Goes
  Als je een fiets ter beschikking hebt, fiets dan via Wilhelminadorp naar de Goese Sas. Vanaf hier heb je mooi uitzicht op de Oosterschelde, met voorbij varende bootjes en in de verte de Zeelandbrug. Ben je in Goes met kinderen? Ga naar speeltuin de Hollandsche Hoeve (de buitenspeeltuin is gratis te bezoeken) of doe een dagje zwembad Omnium.
 7. Ontdek mooi Middelburg
  Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en is met haar grachten, gezellige winkelstraten en de Lange Jan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Zoek de rust op op het plein bij de Abdij, wat vroeger een klooster was. Wandel zeker ook even langs de Kuiperspoort, een prachtig en fotogeniek straatje.
 8. Neem een duik in het Veerse Meer
  Het Veerse Meer is dé plek voor watersport in Zeeland. Hier dobberen bootjes, testen kitesurfers de kracht van de wind en beproeven gezinnetjes hun geluk aan het water. Het meer is ideaal voor kleinere kinderen: het water is op sommige plaatsen ondiep, er straat minder stroming en aan de oever is gras in plaats van zand.

Houd het nieuws en de richtlijnen van het RIVM in de gaten om te kijken wat er allemaal coronaproof mogelijk is in de meivakantie.

 

Hotels in Zeeland in de meivakantie

Amadore heeft een ruime keuze aan hotels op de mooiste plekken van de provincie.

 • Ga voor luxe aan zee in hotel Arion**** in Vlissingen;
 • Kies voor gezelligheid in hotel Arneville****, vlak bij de historische binnenstad van Middelburg;
 • Ervaar strand, uitgebreide wellness en luxe ineen bij hotel De Kamperduinen**** in Kamperland.