fbpx
Welkom bij Amadore
 

Geweldig: ‘ons’ Banjaardstrand heeft de Blauwe Vlag!

Al jaren is het Banjaardstrand een van de mooiste en schoonste stranden van Nederland. Ook in 2021 heeft het strand de Blauwe Vlag ontvangen. Reden voor een (strand)feestje!

Wat betekent de Blauwe Vlag?

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding en wordt jaarlijks toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. Als een strand een Blauwe Vlag krijgt, betekent dat het volgende:

  • Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit;
  • Het strand wordt schoongehouden;
  • Er zijn voldoende toiletten en afvalbakken op het strand;
  • Er zijn reddingsmaterialen en een EHBO-post aanwezig;
  • Er worden voorlichtingsactiviteiten georganiseerd ter bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen.

Ieder jaar wordt gecontroleerd of de kandidaten nog aan de vereisten voldoen. In 2021 kreeg Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend: 127 jachthavens, 49 stranden en 7 recreatiestranden.  

Banjaardstrand ook in 2021 veilig, schoon en duurzaam!

Dat het Banjaardstrand een geweldig strand is, wisten we al. Maar dat het strand bij Kamperland ook dit jaar zo’n belangrijke onderscheiding krijgt, maakt ons extra trots en blij!

Het Banjaardstrand ligt tussen de Oosterscheldekering en de Veerse Dam en biedt alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie aan zee in Zeeland. Gezellige strandpaviljoens, genoeg sanitaire voorzieningen en natuurlijk een fijn zandstrand met geweldig uitzicht op de Deltawerken. En dat op maar een paar minuten loopafstand van Hotel Restaurant De Kamperduinen. Kom het deze zomer beleven!